Skip to the main content

Historie Bridgeclub Monnickendam & Katwoude

Bridgeclub Monnickendam & Katwoude in vogelvlucht.

 

Op 4 september 1954 werd de Bridgeclub Monnickendam opgericht door een paar gemotiveerde heren en zij sloten zich aan bij de Nederlandse Bridgebond. Er werd op vrijdagavond gebridged in het Marker Veerhuis.

Elf jaar later verhuisde de club naar café de Zwaan. In datzelfde jaar is ook de Gouwzeedrive geboren. Deze drive heeft 39 jaar plaatsgevonden in Motel Katwoude.

In 1977 vertrok men naar de Halte, waar op dinsdagavond werd gespeeld onder leiding van de meest spraakmakende en langst zittende voorzitter Dirk Stam. De club telde op dat moment 40 leden.

In 1978 kregen we nieuwe statuten en werd het Bridgeclub Monnickendam & Katwoude, dit n.a.v. het feit dat er ook spelers uit Katwoude lid waren.

Het 30-jarig bestaan werd gevierd in 1984 met een drive, bowlen en een diner in de Halte.

In 1986 waren we weer terug in de Zwaan tot 1989. Daarna hebben we 5 jaar in het gebouw van Con Brio gebridged. Door de start van de AVRO-bridgecursus en later de lessen van Tonneke Oosterman liep het ledenaantal op tot rond de 110.

Vanaf 1994, 40 jarig bestaan inmiddels, tot op heden bridgen we in de Bolder.

In 1995 en de jaren daarna heeft Hetty Luijpen met Coen van der Molen enkele succesvolle activiteiten op poten gezet, waaronder de Kroegentocht Monnickendam, Tuindrive, Bridgetoertocht en de zomerdrive. Ook van het koffertjesbridge wordt veel gebruik gemaakt.

Het Scanzo-systeem werd ingevoerd door Wim van Leeuwen. Dit is ondertussen vervangen door de bridge kastjes en systeem van de NBB.

In 2004 bestond de club 50 jaar en we hebben dit uitbundig gevierd. De Nacht van Monnickendam is in het kader van dit jubileum georganiseerd door o.a. Theo Marijt. De hierop volgende mijlpalen hebben we uiteraard ook in gepaste vorm gevierd.

Kortom een club om trots op te zijn met een enthousiast bestuur en een prima technische commissie.

Andere artikelen
vraag

vraag

Ik weet dat er weinig naar deze site wordt gekeken, toch vraag ik of deze wat interessanter of...

12/10/2022 - Ton van Kouteren
Koffer A t/m september

Koffer A t/m september

26/09/2022 - Ton van Kouteren
Koffertjes

Koffertjes

De koffertjes worden verzorgd door Jan Schekkerman. Telefoonnummer: 0299 - 652492 Adres:...

06/09/2020 - Ton van Kouteren